Karsta / huovutuslevy

Huovutus on villan vanuttamista tarkoituksella kestäväksi huovaksi. Huovuttamalla voit valmistaa monenlaisia käyttö- ja koriste-esineitä, esimerkiksi tasaisia tauluja, käsineitä, monenlaisia hattuja, koruja, laukkuja, jalkineita tai kolmiulotteisia hahmoja. Villa on äärettömän monikäyttöinen ja moneen taipuva materiaali. Erilaisia tekniikoita yhdistelemällä, kokeilemalla ja harjoittelemalla keksii koko ajan uutta huovutettavaa. Villan lisäksi tarvitset joko huovutusneulan ja alustan tai lämmintä vettä ja saippuaa (marseille-saippua, mäntysuopa tai jopa käsitiskiaine käy). Huovuttamisesta on julkaistu paljon erilaisia kirjoja ja kursseilla saa käytännön opetusta.

Piikun 100% suomenlampaanvilla on loistava valinta huovutukseen niin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin – se huopuu helposti ja on karstavillaksi erittäin pehmeää ja mukavantuntuista iholle.

Huovutusvillaksi tai huovutuslevyksi kutsutaan yleisesti karstalevyä. Sitä käytetään sekä huovutukseen veden ja saippuan avulla että neulahuovutukseen. Myös kehräys onnistuu hyvin tästä villan olomuodosta. Karstaamme levyt itse omalla karstakoneellamme villojen pesun ja värjäyksen jälkeen. Huovutusvilloja löytyy luonnonväreissä, värjättynä, meleerattuna ja kirjavana. Värivalikoimamme on todella laaja. Teemme myös asiakkaiden omien toivein mukaisia värisekoituksia huovutuslevyihin.